Winkelmand


Filteren

Soorten afval


Soorten afval

Straatzand

Wat is straatzand?

Straatzand wordt ook wel zand voor zandbed genoemd. Dit soort zand is heel geschikt als grondlaag onder bestrating. In tegenstelling tot ophoogzand moet straatzand natuurlijk en gezeefd zand zijn. Daardoor bevat het veel minder vervuiling. Bij straatzand hebben de korrels een grovere structuur, waardoor het water beter doorlaat. Dat maakt het geschikt als zandbed onder bestrating. Heeft u het zand alleen nodig als aanvulling of ophoging van bijvoorbeeld de tuin? Dan kunt u het best kiezen voor ophoogzand.

Waarvoor kan ik straatzand kopen en gebruiken?

Straatzand wordt vaak gebruikt als grondlaag voor onder het straatwerk. Het wordt van oorsprong toegepast in de wegenbouw, maar tegenwoordig ook rondom het huis en in de tuin. Zo kunt u straatzand onder andere gebruiken als fundering onder een oprit, parkeerplaats, tuinhuisje of terras.

Straatzand bestellen bij Schrijver Zutphen

Losgestort straatzand kopen doet u eenvoudig online via onze website! Bij Schrijver kunt u twee verschillende hoeveelheden straatzand bestellen:

  • Los straatzand 2,5m³ (gestort)
  • Los straatzand 5,5m³ (gestort)

Het straatzand wordt in een container bij u geleverd. Let op, deze container is niet bedoeld voor het afvoeren van zand of grond. Als u zand wil afvoeren kunt u een daarvoor bestemde grond container huren.

Heeft u een vraag voor ons of wilt u hulp bij het straatzand bestellen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!